Ontdek de Kracht van Mediation

Conflicten kunnen overal voorkomen. Omdat conflicten vanzelf escaleren is mediation een voor de hand liggende keuze als het niet lukt om zelf tot een oplossing te komen.
Bij vroegtijdige inzet van mediation is de duur van het traject relatief kort en voorkom je veel ergernissen en langdurige uitval door ziekte.

Waarom Mediation?

Mediation is een proces om conflicten op te lossen met behoud van relaties. Of je nu een leidinggevende bent die bedrijfsconflicten moet aanpakken of een medewerker die betrokken is bij een geschil op de werkvloer, mediation biedt vele voordelen:

 • Betrokkenheid en Empowerment
  In een mediation traject heb je zelf de controle en neem je actief deel aan het oplossen van het conflict en bij te dragen aan een oplossing die voor jou acceptabel is.
 • Vertrouwelijkheid
  Alles wat tijdens de mediation wordt besproken, blijft vertrouwelijk, wat leidt tot openhartige communicatie zonder angst voor repercussies.
 • Efficiëntie
  Mediation is vaak sneller en kosten-effectiever dan juridische procedures, zodat je weer kunt focussen op je kernactiviteiten.
 • Maatwerkoplossingen
  Mediation resulteert in oplossingen die zijn afgestemd op behoeften en belangen, waardoor duurzame oplossingen worden gevonden.
 • Win-Win situatie
  Het streven naar een win-win situatie is een van de kernprincipes van mediation. De nadruk ligt op samenwerking, open communicatie en het vinden van gemeenschappelijke grond om conflicten op te lossen. Het doel is om conflicten op een constructieve manier aan te pakken, waarbij beide partijen voordelen halen uit de bereikte overeenkomst.

Neem contact op om te ontdekken hoe mediation jou kan helpen bij het oplossen van conflicten.

Mediation kan ingezet worden bij:
• Problemen bij samenwerkingen
• Disfunctioneren
• Ontslagzaken
• Ongewenste omgangsvormen

Reviews

“Marion maakt een bijzonder integere indruk en heeft de gave om ingewikkelde verhoudingen feilloos te doorgronden en efficiënt de partijen te begeleiden naar een oplossing zonder het menselijke aspect uit het oog te verliezen. Mijn partner, die me begeleidde en ik hebben Marion als zeer vriendelijk, integer en toch scherp ervaren. Ik voelde me beschermd door haar, in mijn waarde gelaten. Ik ben haar heel dankbaar voor haar begeleiding.”

Barbara Kesztyüs

“Professionele benadering en uitleg van de rol van mediation. Zowel waar het wel voor is alsook vooral waar het NIET voor is. Dat laatste is net zo belangrijk om onjuiste verwachtingen te voorkomen.

J.F.J. Hagel
Managing Director Bakker Groep Coevorden

“Marion is prettig in de omgang, duidelijk en recht door zee. Dit vind ik persoonlijk een prettige aanpak.”

Annemarie Gardenbroek
Specialist Netherlands People Wavin

“Uitstekende ervaring.”

Rachel Bare
Global Vice President HR Wavin

“Vanaf het eerste gesprek had ik het gevoel dat er werd geluisterd en je had alle tijd voor mij. Je stelde je neutraal op. Je vraagt goed door en zoekt naar oplossingen.”

“Ik vind dat je heel goed een veilige setting kan creëren waar iedereen aan het woord komt. Ook heel knap om te zien hoe je het gesprek leidt en dit elke keer weer terugbrengt naar een neutrale vorm in plaats van verwijtend. Het heeft mij echt geholpen in dit traject om dit samen met jou te doen.”

“Ik vind jou een erg prettig persoon om mee te communiceren. Heb absoluut het idee dat ik gehoord ben en voel me zeker ook gesteund.”

Alexander Huijskens

“Ik heb het hele proces zeer positief ervaren. Je bent zeer deskundig, eerlijk, professioneel en empathisch. Je zag gelijk waar het probleem lag bij beide partijen, wat mij een prettig gevoel gaf dat ik er niet alleen voor stond. Ben je zeer dankbaar.”

Theda

“Je hebt een luisterend oor, je benaderd alles op een rustige manier, ook is er plaats voor humor, wat zeker ook belangrijk is.”

Ria

“Ik had zelf nog geen ervaring met mediation en wist dus ook niet goed wat ik kon verwachten. Vanuit mijn rol heb ik ook weinig persoonlijk contact gehad maar zou de volgende keer zeker weer gebruik maken van jouw diensten. Ik ben goed op de hoogte gehouden over de voortgang, en de contacten die ik persoonlijk heb gehad, heb ik als positief ervaren.”

HR-adviseur

“Ik voelde me gezien en gehoord. Alles wat je zei of deed, voelde voor mij heel oprecht. Dit is was voor mij belangrijk, hierdoor kon ik makkelijker de mediation te kunnen doorlopen.”

“Ik heb het contact met jou heel prettig ervaren en voelde me gehoord en begrepen.”

“Onze 1e kennismaking voelde het voor mij gelijk goed en warm aan je was bereid om mee te denken en je luisterde goed. Met vragen kon ik bij jou terecht was het via de mail of app jij belde terug en we gingen in gesprek. Jij had het voor ons beide het goed voor.”

“Tijdens de gesprekken merkte ik dat Marion veel ervaring heeft in complexere scheidingen. Zonder te oordelen toch de spijker op de kop slaan. Ik had weinig verwachtingen dat de communicatie beter zou gaan, omdat ik zowel tijdens de relatie en daarna nogal wat angst en deuken had opgelopen. Doordat ik naast hem moest zitten, moest ik wel mijn angsten aankijken en me uitspreken. Dit heeft me ook een stukje verwerking gegeven. 1 op 1 aan tafel met de vader gaat helaas nog niet werken. Echter ben ik blij met waar ik nu sta, mede dankzij de steun van de mediation de scherpe kantjes zijn ervan af. Er is meer rust ontstaan, vooral voor onze zoon waar je het voor doet.”

“Mijn ervaring met jou was dat jij je vinger al snel op de zere plek(ken) kon leggen.”

Jan de Vries

“Positief, luisterend oor, oog voor beide partijen maar niet bang om tijdens het gesprek in te grijpen om de waarheid boven tafel te krijgen. Je hebt goed ingespeeld op problematiek en karakter van de personen.”

“Prima geholpen en zeer professioneel. Betrokken, oprecht en empathisch.”

Joris

“Prettig en vooral duidelijk”

“Zeer prettig in de omgang. Blijft professioneel, maar straalt vriendelijkheid uit. Ik voelde mij er prettig bij.”

“Marion is goed luisterend, inlevend en precies goed reflecterend. Dit maakt dat er een duidelijk, in Jip en Janneke taal uitgesproken, overzicht van de situatie zichtbaar wordt. Daardoor is de inleving in beider situatie inzichtelijker en kan je gezamenlijk voor het juiste doel gaan, in ons geval een goede omgang/communicatie.”

Janneke van Kranenburg

“Zeer prettig, voelde me gehoord en serieus genomen.”

Sarah van den Burg

“Prettig. Betrokken. Vertrouwen. Begripvol. Eerlijk. Doortastend. Een hele fijne warme vrouw die je laat zien wie je bent. Je weer in jezelf laat geloven. Kan confronteren. Je grenzen respecteert.”

“Ik heb dit hele traject heel positief ervaren en heb mij hierdoor beter leren kennen. Ik ben blij dat ik eindelijk een probleem, na 44 jaar, eindelijk een plek kan geven.”

Frank

“Je wist vaak de vinger precies op de juiste plek te leggen en dingen zo uit te vragen dat er meer wederzijds begrip ontstaan is. Dit heb ik als zeer prettig ervaren.”

“Mediator wist vrij snel door te dringen tot de oorzaak van mijn emotieblokkade. Ik vond haar integer en betrokken.
De uitkomst van de mediation heeft mij meer inzicht in mezelf gegeven, waar mijn drijfveren vandaan komen en doordat we in gesprek zijn gegaan is de werksfeer positief veranderd.”

“Deskundig. Duidelijk. Laat mensen echt praten, luisteren en nadenken.”

Elke Germers

“Dank je voor de manier waarop je het proces begeleid hebt, ik heb het als prettig ervaren.”

“Alles is naar wens geregeld.”

Eddie

MVH-Advies-karin-de-galan-gediplomeerd-trainer

Bezoekadres

Als lid van Growing Emmen
kunnen we hier altijd afspreken.

Logo Growing Emmen

Contact

06 - 23 46 46 25
Garmingerstukken 2
9438 TA Garminge
marion@mvhadvies.nl